Login Form

Logga in
 

 

Program

 

 

STAR:s Vårprogram 2017

 


Aktiviteterna äger rum i Magnethuset på Observatoriekullen och börjar på klockslaget 19:00, om annat inte anges. Kom i tid, begränsat antal sittplatser.

 

Programmet kan ändras med kort varsel. Aktuellt program anslås i Magnethuset och finns på www.starastro.org.

 

 

Mån 9 jan      STARtmöte med förevisarträff: Vi öppnar säsongen med genomgång av vårprogrammet, pratar astronomi och eventuella ändringar i vår situation.

Mån 16 jan    Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.

Mån 23 jan    Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.

Mån 30 jan    Öppet Hus för medlemmar: Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.

Mån 6 feb      Observationskväll med utflykt: Vi träffas i Magnethuset kl. 19:00 för gemensam färd till Saltis. Vid dåligt väder är vi i Magnethuset istället.

Mån 13 feb    Astronomisk loppis: Ta med egna astroprylar och sälj. De senaste åren har mycket och bra utrustning sålts till bra priser. Star säljer överbliven utrustning för symboliska belopp.

Mån 20 feb    Årsmöte klockan 19:00: Se kallelse med dagordning på baksidan av programmet.
Efter mötet serveras kaffe och kaffebröd. Kallelse till årsmötet kan laddas ner här.

Mån 27 feb    Observationskväll med utflykt: Vi träffas i Magnethuset kl. 19:00 för gemensam färd till Saltis. Vid dåligt väder är vi i Magnethuset istället.

Mån 6 mar     Observationskväll i Magnethuset: Om förra veckans utflykt blev inställd åker vi till Saltis. Annars observerar vi i Magnethusets teleskop.  

Mån 13 mar   Öppet Hus för medlemmar: Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.

Mån 20 mar   Öppet Hus för Allmänheten: Från klockan 19:00 till 21:00 har vi vårt teleskop öppet och visar stjärnhimlen. Vid mulet väder svarar vi på frågor, eventuellt föredrag kl. 19:00. Välkomna!

Mån 27 mar   Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.

Mån 3 apr      Ljuset finns i Lund – Vad kan MAX IV lära oss (?): Föredrag om världens just nu i särklass starkaste artificiella röntgenljuskälla, MAX  IV, av STAR-medlemmen Peter Nerman.

Mån 10 apr    Vill du se en stjärna? – eller hur astronomer observerar himlafenomen: Föredrag om astronomernas teleskop och deras teknik av STAR-medlemmen Tore Månsson.

Mån 24 apr    Astrofotokväll: Tag med dina bra och dåliga astrobilder. Vår datorprojektor klarar hög upplösning.

Lördag 29 apr Kulturnatt Stockholm: Vi har öppet klockan 18 till 24. Programmet kommer på hemsidan www.starastro.org.

Mån 8 maj     Öppet Hus för medlemmar: Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.

Mån 15 maj   Universum med kvantgravitationellt perspektiv kontra Livet med kvantfysiska glasögon: Föredrag av Professor Bo Sundborg från Stockholms Universitet.

OBS. Endast för STAR medlemmar

Mån 22 maj   Vårfest: Vi börjar kl. 18:00. I solens sken grillar vi korv och umgås på Magnethusgården.